Popular Posts

Ηellenicpride - Elnews

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

Blogger templates

You are here: Home / , ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟ MEGA ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ...ΑΜΗΝ !!!

ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟ MEGA ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ...ΑΜΗΝ !!!

| No comment
Elnews: Το γεγονός ότι κάποιοι θα χάσουν τη δουλειά τους, αν και εκ πρώτης όψεως μοιάζει λυπηρό, στην πραγματικότητα ουδόλως θα πρέπει να επηρεάζει το συναισθηματισμό μας, σκεπτόμενοι τους τόνους μνημονιακής προπαγάνδας που έχει εκπέμψει ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός. Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, στο τέλος πέφτει και ο ίδιος μέσα. Από αυτό τον κανόνα, δεν ξεφεύγουν ούτε εκείνοι που λειτουργούν ως Πραιτωριανοί του καθεστώτος.
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Το τέλος του άλλοτε πρώτου καναλιού της χώρας αποφασίστηκε πριν από λίγη ώρα στην αίθουσα συνεδρίασης του ΔΣ της Τηλέτυπος. Έτσι το MEGA τελικώς θα οδηγηθεί σε πτώχευση και υπάρχει μεγάλη αγωνία για τους εκατοντάδες εργαζόμενους του καναλιού.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι τράπεζες που έχουν υποθηκευμένα τα δάνειά του θα αναλάβουν τα περαιτέρω, δηλαδή να κηρύξουν την πτώχευσή του.

Στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ ο Θεοχάρης Φιλιππόπούλος απόσυρε την πρόταση του για τη σωτηρία του καναλιού και δήλωσε σύμφωνα με πηγές «εφόσον όλοι εγκαταλείπετε την προσπάθεια να σωθεί το Mega, αποσύρω κι εγώ την προσπάθεια που έκανα να συμμετάσχω στη διάσωσή του».

Την Παρασκευή η Τηλέτυπος θα βγάλει ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν υφίσταται πλέον η μετοχική σύνθεση Τηλέτυπος.

Το Mega Channel (ή απλά Mega) είναι ελληνικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας, με έδρα την Αθήνα. Είναι ένας από τους τέσσερις μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς, μαζί με τον Alpha TV, το STAR και τον ΑΝΤ1.

Έχει ξεχωρίσει και αγαπηθεί από το κοινό ιδιαίτερα για τις πρωτοποριακές επιλογές του που άνοιξαν νέους δρόμους στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο καθώς και για τις επιτυχημένες ελληνικές σειρές του που άφησαν ιστορία όπως Οι Τρείς Χάριτες, Οι Απαράδεκτοι, Αναστασία, Λόγω Τιμής, Δυο Ξένοι, Σ' αγαπώ - Μ΄αγαπάς, Σαββατογεννημένες, Στο Παρα Πέντε, Το Νησί κ.ά.

Ο σταθμός άρχισε να εκπέμπει στις 20 Νοεμβρίου 1989. Ήταν ο πρώτος ελληνικός τηλεοπτικός ιδιωτικός σταθμός, αν δεν συνυπολογιστούν και κάποιες άλλες σποραδικές ιδιωτικές και δημοτικές προσπάθειες, που δεν είχαν συνέχεια.

Η προσωρινή άδεια "δοκιμής τοπικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού" για τη λειτουργία του δόθηκε επί συγκυβέρνησης Τζαννή Τζαννετάκη.

Το 1993, δόθηκε άδεια λειτουργίας, ισχύος επτά ετών, και η οποία διατηρείται νομοθετικά σε ισχύ μέχρι σήμερα, όπως γίνεται και με τους υπόλοιπους ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, παρ' όλο που το 4ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει ότι οι αλλεπάλληλες παρατάσεις νομιμότητας των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ είναι ουσιαστικά παράνομες και αντισυνταγματικές.

Άλλωστε πάνω σε αυτή την απόφαση στηρίχθηκε και το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις άδειες των καναλιών.

Τώρα απομένει να φανεί τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι.

Στη σημερινή μετοχική σύνθεσή της οι εταιρίες που συμμετέχουν είναι οι Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. με ποσοστό 32.73% και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. με ποσοστό 22.11%, ενώ μικρότερα ποσοστά κατέχουν οι εξής:

HSBC PRIVATE BANK (4.88%)
GS BANK (4.80%)
MOONGOLD INVESTMENTS LIMITED (3.32%)
BALTAZZI INVESTMENTS LIMITED (3.26%)
GOODLASS INVESTMENTS LIMITED (3.26%)
OPALTON INVESTMENTS LIMITED (3.26%)
BENBAY LIMITED (3.19%)
SARAN HOLDINGS S.A. (2.81%)
PRIME APPLICATIONS Α.Ε. (2.68%)
ELKIN HOLDINGS S.A. (2.33%)
ASCOPE TRADING LIMITED (1.55%)
PREMIER LIMITED (1.31%)
WAKO INVESTMENTS S.A. (1.04%)
CYRENIA ENTERPRISES S.A. (1.02%)
LAGAN ENTERPRISES S.A. (1.02%)
TONE BUSINESS S.A. (1.02%)
VALENS TRADING S.A. (1.02%)
Σε λίγη ώρα συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων
pronews.gr