Popular Posts

Ηellenicpride - Elnews

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

Blogger templates

You are here: Home / Πού είναι ο Μούιζνιεκς; Το ρατσιστικό Ισραήλ διώκει τους εβραίους Αιθίοπες ! !

Πού είναι ο Μούιζνιεκς; Το ρατσιστικό Ισραήλ διώκει τους εβραίους Αιθίοπες ! !

| No comment
       


Εάν υπάρχει ένα κράτος στον κόσμο... 



το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ότι εξασκεί ρατσιστική πολιτική αυτό είναι αναμφίβολα το κράτος του Ισραήλ. Απ΄ό,τι φαίνεται, μάλιστα, οι φυλετικές διακρίσεις δεν περιορίζονται μόνο στους Παλαιστινίους, αλλά επεκτείνονται ακόμη και στους ομοθρήσκους τους, οι οποίοι όμως έχουν την «ατυχία» να είναι μαύροι από την Αιθιοπία. Μεγάλες φωτιές, λοιπόν, άναψαν οι πρωτοφανείς συγκρούσεις μεταξύ οργισμένων διαδηλωτών της αιθιοπικής μειονότητας και των δυνάμεων καταστολής του ισραηλινού κράτους.
«Οι διαδηλώσεις αποκάλυψαν μια μεγάλη, ανοιχτή πληγή στην καρδιά της ισραηλινής κοινωνίας», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ρεουβέν Ριβλίν, για να προσθέσει: «Είναι ο πόνος μιας κοινότητας που κραυγάζει γιατί εισπράττει διακρίσεις, ρατσισμό και αδιαφορία. Κάναμε λάθη. Δεν κοιτάξαμε, ούτε ακούσαμε όσο θα έπρεπε». Την Κυριακή, οι εικόνες που έρχονταν από το Τελ Αβίβ θύμιζαν… παλαιστινιακή Δυτική Όχθη. Περίπου 10.000 Αιθίοπες Εβραίοι είχαν κατεβεί στους δρόμους, εξοργισμένοι από βίντεο που διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έδειχνε ομοεθνή τους στρατιώτη να ξυλοκοπείται αναίτια από Ισραηλινούς αστυνομικούς.
Οι δυνάμεις καταστολής έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, νερού υπό πίεση και δακρυγόνων για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων πετούσαν πέτρες, γυάλινα μπουκάλια ή και καρέκλες κατά των αστυνομικών ενώ προσπαθούσαν να εισβάλλουν στο δημαρχείο του Τελ Αβίβ. Οι Αρχές ανέφεραν ότι 55 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων. Ανάλογες ταραχές είχαν ξεσπάσει, τρεις ημέρες νωρίτερα, στην Ιερουσαλήμ. Οι Αιθίοπες Εβραίοι υπολογίζονται σε 135.000. Πολλοί από αυτούς εγκαταστάθηκαν νόμιμα στο Ισραήλ τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, ενώ οι υπόλοιποι γεννήθηκαν στη χώρα και κατοικούν διαρκώς σ΄αυτή, αλλά αντιμετωπίζονται συχνά ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
«Υπάρχει πρόβλημα, υπάρχουν διακρίσεις, υπάρχει ρατσισμός στο Ισραήλ», τονίζει ο Φενταχούν Ασεφά Νταουίτ, επικεφαλής της οργάνωσης «Τεμπέκα», μια από τις κυριότερες φωνές της μειονότητας. Ο ρατσισμός στην ισραηλινή κοινωνία «είναι πολύ περισσότερο συνήθης και πολύ περισσότερο τοξικός απ΄ό,τι τολμάμε να αναγνωρίσουμε», λέει ο Ναούμ Μπαρνέα, σχολιαστής της εφημερίδας «Γεντιότ Αχρονότ» και προσθέτει: «Το μίσος για τον Άλλο, για οποιονδήποτε αντιμετωπίζεται ως διαφορετικός, όχι μόνο έχει βαθιές ρίζες εδώ πέρα, αλλά και ενθαρρύνεται από τους πολιτικούς, ιδίως παραμονές εκλογών». Το σχόλιο του Ισραηλινού δημοσιογράφου παρέπεμπε και στη διαβόητη δήλωση του Νετανιάχου, ο οποίος, ακριβώς την ημέρα των βουλευτικών εκλογών της 17ης Μαρτίου είχε δηλώσει ότι οι Άραβες Ισραηλινοί, που ανέρχονται στο 20% του πληθυσμού, «οδηγούνται σαν αγέλες στις κάλπες», ξεσηκώνοντας θύελλα καταγγελιών για ρατσισμό.
Αυτή είναι η κατάσταση στο Ισραήλ, η οποία δείχνει ότι «στην μοναδική δημοκρατία της Μέσης Ανατολής», όπως χαρακτηρίζουν το Ισραήλ αρκετοί φιλελεύθεροι, ο ρατσισμός ανθεί. Θα ήταν, εννοείται, εκδήλωση αφέλειας εκ μέρους μας να δούμε κινήσεις διαμαρτυρίας, έκδοση ψηφισμάτων, πορείες και συγκεντρώσεις έξω από τις ισραηλινές πρεσβείες των ευρωπαϊκών χωρών από τις διάφορες αντιρατσιστικές οργανώσεις, για τις οποίες φαίνεται ότι τόσο οι θύτες όσο και τα θύματα έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Εννοείται ότι και ο λαλίστατος σε θέματα ρατσισμού Μουίζνιεκς έχει βγάλει «τον σκασμό»… Τα ίδια, βεβαίως, συμβαίνουν και στην Ελλάδα, όπου οι διάφορες αντιρατσιστικές ομαδούλες, που κατακεραυνώνουν τον υποτιθέμενο ρατσισμό των Ελλήνων κατά των λαθρομεταναστών, τώρα δεν πρόκειται να προβούν σε καμία κίνηση καταδίκης, έστω και συμβολικού χαρακτήρα.
Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για κάποιους απίθανους τύπους της δημοσιογραφίας, οι οποίοι έχουν ανάγει τον αντισημιτισμό ως το απόλυτο πρόβλημα που πρέπει να μας απασχολεί από το πρωί έως το βράδυ. Τόσα χρόνια σιωπούσαν επιδεικτικά για τα όσα απάνθρωπα κάνει το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ στους Παλαιστινίους, οπότε «μια από τα ίδια» θα δούμε και τώρα για τους δυστυχισμένους Αιθίοπες Εβραίους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την απόρριψη από την σιωνιστική ηγεσία του Ισραήλ. Είναι «πολίτες δεύτερης κατηγορίας» όχι μόνο για τους σιωνιστές αλλά και για τους εγχώριους «αντιρατσιστές».
Γιώργος Μάστορας